Huomenna on PIZZAPEERRRJJAAANTAIII!

Vietetäänkö teillä pizzaperjantaita? Meillä vietetään. Säännöllisen epäsäännöllisesti kylläkin.
Mutta, ne ovat kyllä viime aikoina olleet huomattavasti maukkaampia. Muutos tapahtui silloin kun Smallstoren valikoimiin tuli Italiasta "00"- jauhot.

Kuten varmaan on aiemmin käynyt ilmi, niin emme ota valikoimiimme mitään tuotteita ilman että olemme ne itse testanneet. On vaikea myydä tuotetta johon et itse usko. Kun löydämme uuden tuotteet esim. messuilta tai Somesta (kyllä, jotkut tuotteet olemme löytäneet esim. Instagramin kautta), kiinnitämme ensimmäisenä huomiota tuotteen ulkomuotoon. Sen jälkeen luemme tuoteselosteen. Pyrimme siihen, että kaikki ylimääräinen on jätetty pois. Mitä vähemmän säilöntäaineita sekä mitä vähemmän prosessoitu tuote on, sen varmemmin pääsee valikoimiimme. Ja sitten tilaamme näytteitä. Testaamme ja maistelemme. Rankkaa hommaa. Muutama viikko sitten testailimme suklaita. Oli kyllä todella haasteellinen työpäivä ;) Kaikki tuotteet tulevat meille suoraan tuottajilta, ilman mitään välikäsiä.

Toki myös seuraamme asiakkaidemme toiveita. Mitä markkinoilta puuttuu, minkälaisista tuotteista on kysyntää. Huomasimme aikoinaan, että "00" -jauhot ovat sellaisia.

"00" tarkoittaa siis sitä astetta miten hienoksi jauho on jauhettu. Eli "00" on hienoin jauhatus kun vastaavasti 1 on karkea.

Pizzajauhoissa olennaista ei ole pelkkä karkeus vaan myös jauhon gluteenipitoisuus. Pizzajauhoissa on enemmän gluteenia sillä gluteeni tekee taikinasta joustavamman, ilmavamman ja venyvämmän. Pizzajauhossa on myös enemmän proteiinia kuin esimerkiksi pastajauhossa.

Meiltä usein kysytään hyvää pizzareseptiä. Itse olen ihastunut Maku-lehden reseptiin.

Koska perjantaina usein nälkä yllättää jo heti töiden jälkeen, niin teen pizzataikinan valmiiksi jo torstaina ja pistän sen nousemaan yöksi jääkaappiin.
Olemme usein tehneet isojen pizzojen sijasta myös pikkupizzoja. Pienemmät versiot ovat erinomaisia esim. evääksi retkelle, jalkapallon puffettiin tai juhlien tarjoiluiksi.

Nautinnollista pizzaperjantaita jokaiselle!

-Mari

Italialainen pizzapohja

25 g hiivaa
2 dl vettä
3/4 tl suolaa
4 1/2 dl Smallstoren "00" - jauhoja
2 rkl Frantoio Muraglian oliiviöljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
Alusta pizzataikinaa muutama minuutti.

Anna kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa, kunnes taikina on kaksinkertainen (vähintään 30 minuuttia) tai anna kohota jääkaapissa yön yli.
Ota yön yli kohotettu pizzataikina jääkaapista ja jaa se neljään osaan. Käsittele yksi pala kerrallaan ja nosta loput palat kelmulla peiteltynä jääkaappiin odottamaan.

Kauli taikina ohueksi pizzapohjaksi. Lisää tomaattikastiketta, juustoraastetta ja haluamasi täytteet.

Paista pizzapohjaa 250 asteessa 10–15 minuuttia.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pizzakivelle tai uunipellille mahtuvaksi pizzapohjaksi. Siirrä pohja kuumalle pizzakivelle tai pellille. Levitä päälle valitsemasi täytteet ja paista kuumassa uunissa 10–15 minuuttia. Tee näin myös lopuille kolmelle taikinapalalle.

26,50 €
500
ml

Lisää uusi kommentti

CAPTCHA
Tällä kyselyllä pyritään vähentämään roskapostia.